CL-svep: Barcelona håller stilen i toppen

Foto: Mikel Trigueros/Cordon Press/Bildbyrån.

Elverum stod för en insats på hög norsk klubblagsnivå. Vad hjälpte det Ändå när Barca satte in den spanska stjärnstöten efter paus och vann med fyra bollar.

Som nästjumbo är chanserna små att Elverum ska kunna klara sig vidare till nästa runda av mästarligan. På pluskontot finns flera gedigna hemmaprestationer som visar att eliten måste anstränga sig för två poäng på norsk mark.

Mot Barca hade Elverum till och med 12–9 att gå på efter 20 minuter av inspiration och kontringsfart. Bortalaget slog tillbaka till pausledning via Aitor Arino och Aleix Gomez på var sin kant.

Barca släppte aldrig försprånget men Elverum kom ändå så nära som 24–26 åtta minuter från slutet. Det blev några misstag på vägen men underdogen stred väl och höll nere motståndarna på 30 mål, en beskedlig nivå om vi snackar Barcelonalklass.

PSG vann med samma marginal i Celje och rör sig säkert i tätskiktet med samma poäng som Pick Szeged (två efter gruppettan). I grupp B återstod bara helgevakueringen där Meshkov Brest slog Motor Zaporozhye i ett målkalas.

Champions League 9 februari
grupp A, Celje–PSG 29–33
PSG: Kim Ekdahl du Rietz 1.
Elverum–Barca 26–30
Elverum: Lukas Sandell 2.
grupp B, Motor Zaporozhye–Meshkov Brest 33–36