CL: Svenskarna briljerade när Aalborg slog Flensburg

Lukas Sandell. Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg vann kampen mot Flensburg-Handewitt i första kvartsfinalen i Champions League. Den stora skillnaden mellan lagen var skyttet från Lukas Sandell och Felix Claar.

Aalborg tryckte på direkt. Mikael Aggerfors räddade frilägen och tog en tidig straff av Hampus Wanne. Felix Claar sköt avstämt från niometer. Men Lukas Sandell var giganten i öppningen av matchen. Han sköt utifrån, gick på genombrott, allt gick in. Sju mål på sju avslut under första halvlek.

Gottfridsson ilsknade till i 20:e minuten, om det var på domaren, på sekretariatet som vevade Benny Hill-introt vid varje avbrott eller på spelet, var oklart, men Aalborg fortsatte sätta tempot och hade haft en större ledning än 13-10 i paus, om inte Buric i Flensburg-målet stått för en fin halvlek.

Wanne fick dock revanschera sig från straffpunkten i andra halvlek och Flensburg-Handewitt smög långsamt närmare. Men under sista kvarten visade Felix Claar stor klass. Matchens behållning var hans stenhårda underarmsskott i krysset i matchens slutskede. Flensburg-Handewitt slarvade och gjorde för många tekniska fel och Aalborg kunde dra ifrån på slutet. Resultatet 26-21 speglar matchen ganska bra.

Värt att notera är att detta var första gången Flensburg-Handewitt förlorade en handbollsmatch sedan 18 oktober.

Aalborg Håndbold – SG Flensburg-Handewitt 26-21 (13-10)

Aalborg: Felix Claar 8, Lukas Sandell 8, Jonas Samuelsson 1.

Flensburg: Jim Gottfridsson 5, Hampus Wanne 4.