CL: Sunnefeldt och Wanne hade målshow i sista omgången

Hampus Wanne. Foto (arkiv): Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Hampus Wanne tog ut de sista gruppspelskrafterna så att SG Flensburg-Handewitt kunde gå om i tabellen. Samtidigt fick Oskar Sunnefeldt fin träff och THW Kiel dundrade på mot PPD Zagreb.

Det var dukat för gruppfinal i Kielce. Då passade Hampus Wanne på att slänga in ett formbesked inför vårens slutspel. Efter elva mål, både kant- och straffkonster hade Flensburg besegrat den polska mästaren i lejonkulan.

– Det känns fantastiskt att vinna gruppen med tanke på hur svår den var. Vi spelar också många matcher i Bundesliga så att vinna gruppen visar mycket karaktär, sade Wanne efteråt till till SVT.

Benjamin Buric var lika stor matchvinnare med många kvalificerade räddningar. Flensburg hade också stabiliteten hos ett riktigt storlag, Jim Gottfridsson styrde och ställde förutom att skicka fem skott i nät.

Flensburg toppar till slut grupp A, före Paris Saint-Germain och Kielce. I B-gruppen flyttade Kiel fram positionen som trea, bakom Barca och Veszprem.

Oskar Sunnefeldt fick förtroende och tog vara på chansen med rappa avslut. I det tuffa spelschemat sparade Kiel flera sedvanliga startspelare men akterseglade Zagreb var inget hot i längden. Sunnefeldt träffade rätt nio gånger och Kiel dundrade på till 36–30.

Champions League 4 mars
Grupp A, Elverum HB–FC Porto 31–38 (11–16)
Elverum: Christopher Hedberg 3, Niclas Fingren 3, Josef Pujol 2.
Vive Kielce–SG Flensburg-Handewitt 28–31 (17–19)
Flensburg: Hampus Wanne 11, Jim Gottfridsson 5.
RK Vardar–Meshkov Brest 32–36 (12–20)
Grupp B, THW Kiel–PPD Zagreb 36–30 (23–15)
Kiel: Oskar Sunnefeldt 9.

Efter 14 omgångar präglade av topphandboll men också schemakaos och inställda matcher har Champions League nått fram till åttondelsfinal. Där finns följande dueller att se fram emot:

PPD Zagreb–SG Flensburg-Handewitt
Celje–Paris Saint-Germain
HBC Nantes–Vive Kielce
Motor Zaporozhye–Meshkov Brest
FC Porto–Ålborg HB
Pick Szeged–THW Kiel
RK Vardar–Telekom Veszprem
Elverum HB–Barca

Matcherna spelas som dubbelmöten (31 mars/1 april och retur en vecka senare).