CL: Rhein-Neckar Löwen och Nantes duellerade med anfallsglädje

Romain Lagarde försöker överlista Andreas Palicka. Foto: Rhein-Neckar Löwen

Rhein-Neckar Löwen och Nantes lade ribban högt för CL-slutspelet. Framförallt med en sprudlande offensiv i dubbla riktningar, spänningen lever också till returen med ett tyskt tvåmålsförsprång.

Medan försvarsivrarna rev sitt hår, njöt publiken i Mannheim mestadels över den första hemmasegern i en internationell slutspelsmatch sedan 2014.

Jannik Kohlbacher hade en stark kväll inne på linjen med elva mål. Ofta uppbackad av Andy Schmid som lät skottarmen tala med åtta fullträffar utöver alla sina öppnande passningar.

Det var inga svenska utespelare i aktion under onsdagskvällen. Mikael Appelgren höjde ensam målvaktsnivån från knappt godkänt till klart bra och var den enda som förmådde bryta av det stabila målflödet.

Nantes mönstrade Oliver Nyokas (sju mål) och Eduardo Gurbindo (sex) i fin skytteform.

Och om Nikolaj Jacobsen kunde vara nöjd med anfallstakterna över 60 minuter var RNL-tränaren missbelåten med upplösningen där hemmalaget tappade sex måls ledning till 34–32 vid slutsignalen.

– Jag har blandade känslor, våra attacker fungerade nästan alltid men vi släppte in för många mål och gjorde för många misstag när det verkligen gällde, sade han till EHF:s hemsida.

Rhein-Neckar Löwen–HBC Nantes 34–32 (18–16)