CL onsdag: PSG och Magdeburg undvek skrällförlust

Omar Ingi Magnusson. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Det största stjärnlagen var i fara när FC Porto gav allt och GOG hängde med i målflödet. SC Magdeburg och Paris Saint-Germain lyckades ändå knyta ihop var sin säck, samtidigt som Elverum HH åkte på en tung smäll i bottenstriden.

GOG presenterade flera kandidater till matchvinnare redan i första halvlek. Tobias Thulin var stundtals lysande mellan stolparna och Simon Pytlick presenterade en oväntad utmaning för hemmaförsvaret när 21-åringen gång på gång hittade rätt från vänsternio.

Det var bara det att Magdeburg hängde med i svängarna. Omar Ingi Magnusson och Daniel Pettersson tog för sig på den starka högersidan och hindrade märkbart slagsida med 21–18 i halvtid. GOG:s Morten Olsen, med massor av bundesligaår på meritlistan, stod för det enda kvitteringsmålet i slutspurten men Magdeburg släppte aldrig greppet till 36–34.

Samma marginal, två mål till förhandsfavoriten, rådde mellan Paris Saint-Germain och Porto. PSG bjöd på många öppnande passningar till Kamil Syprzak inne på linjen, Porto presenterade en bred offensiv och kom hyfsat nära en skräll. PSG:s kyla sista 20 avgjorde och hemmalaget kunde bara hyfsa siffrorna till sist.

Kielcevinst – knäskada på Haukur Thrastarson
Lomza Kielce höll emot Pick Szeged men fick också med sig negativa nyheter från Ungernresan. Den isländske playmakern Haukur Thrastarson råkade illa ut, de otäcka matchbilderna gör att det går att misstänka ännu en allvarlig knäskada för den riktigt otursförföljde niometaren.

– Tyvärr förväntar vi oss det värsta scenariot, det vill säga skada på korsbandet i knät,  sade Kielces sjukgymnast Tomasz Mglosiek till klubbens hemsida.

RK Celje ligger numera klart före Elverum i kampen om att åtminstone ta sig in i streckstriden från bottentillvaron. Aleks Vlah dominerade stort för den slovenske mästaren med elva fullträffar. Daniel Blomgren var bäste bortaskytt med sex mål, men Elverum föll med 0–6 som talande siffror under de avgörande slutminuterna.

Champions League 7 december
Grupp A,
FC Porto–Paris Saint-Germain 33–35 (17–16)
Porto: Jack Thurin 4.
SC Magdeburg–GOG 36–34 (21–18)
Magdeburg: Daniel Pettersson 6; GOG: Jerry Tollbring 2.
Grupp B, RK Celje–Elverum HH 29–26 (15–13)
Elverum: Daniel Blomgren 6, Christopher Hedberg 3.
Pick Szeged–Lomza Kielce 28–31 (13–16)