CL onsdag: Kielce tog ner PSG på jorden

Talant Dujsjebajev och Kielce har två raka – mot Barca. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån.

Kiel regerade i Skopje och Montpellier avfärdade ett tamt Zagreb. Onsdagens stora slag ägde rum i Kielce där hemmalaget hade storpubliken i ryggen och hög träffprocent som fällde Paris Saint-Germain.

Hög stämning var bara förnamnet i Hala Legionow. Kielce verkar sköta det mesta, inklusive spelarövergångar i offentlighetens ljus, nu var det öppet hus för att beskåda när den polska mästaren satte sig i respekt och tog över förstaplatsen i grupp B.

Kielce spelade med niometaren Szymon Sicko och kantmannen Dylan Nahi i storform. En historisk kväll i lagets CL-match nummer 200 gick i mål på bästa sätt och inte ens bortalagets prickskytt Mikkel Hansen kunde komma i vägen för festen.

I grupp A kommer Montpellier att stå i spetsen under landslagsuppehållet. Det franska laget hade segerlösa Zagreb kvar och avslutade den första fasen med två nya poäng. Högernian Julien Bos dominerade med sju fullträffar innan han kunde segerjubla med Lucas Pellas och Karl Wallinius. Zagreb var än en gång blekt och är en tydlig kandidat till att missa slutspelet.

Kiel fångade in Vardar efter paus och kunde måtta in segern med tre mål. Domagoj Duvnjak var på spelhumör och Niklas Landin hade magiska minuter mellan stolparna när gästerna tog över kontrollen. Niclas Ekberg adderade sex nya mål till totalt 35 under den internationella hösten.

Felix Claar var en av de bästa bortaspelarna när Ålbprg HB föll mot Pick Szeged. Szegeds målvakt Roland Mikler hade övertag på desto fler skyttar som matchvinnare.

Champions League 28 oktober
Grupp A, Pick Szeged–Ålborg HB 31–28 (17–13)
Ålborg: Felix Claar 6, Lukas Sandell 3, Jesper Nielsen 1.
RK Vardar–THW Kiel 26–29 (13–10)
Kiel: Niclas Ekberg 6.
PPD Zagreb–Montpellier HB 22–25 (13–12)
Montpellier: Lucas Pellas 2, Karl Wallinius 2.
Grupp B, Vive Kielce–Paris Saint-Germain 38–33 (19–14)