CL: Nielsen storspelade när Nantes slog Veszprem

Emil Nielsen. Foto: HBC Nantes

Andreas Nilssons Telekom Veszprem fick igår kväll se sig besegrade på bortaplan i Champions League mot HBC Nantes. Den första kvartsfinalen av två slutade 32–28 i fransosernas favör.

Trots sex mål från den svenske mittsexan Andreas Nilsson, som gjorde sin 300:e match i Veszprem-tröjan, kunde ungrarna inte stå emot Valero Rivera (sex mål) och övriga i jakten på Final Four borta i Frankrike. Stor segerorganisatör för Nantes blev den danske målvakten Emil Nielsen med sina 15 räddningar.

Veszprem kom till spel med fem raka vinster i Champions League, medan Nantes endast hade vunnit två hemmamatcher i samma turnering denna säsong. Det var däremot ingen statistik som skrämde den franska ligatrean nämnvärt. Istället kunde de se till att koppla ett starkt grepp om kvartsfinalmötet.

Det var däremot Veszprem som började matchen starkast och hade ledningen, 10–7, med lite mer än kvarten spelad. Anförda av en stekhet Emil Nielsen mellan stolparna gjorde Nantes därefter fem raka mål och såg till att roffa åt sig en ledning som de både drygade ut och höll fast vid till matchens slut.

Returmötet som avgör de båda lagens öden spelas på torsdagen den 20 maj. Totalsegraren går vidare till handbollens absoluta finrum – Final Four – som spelas den 12 och 13 juni.

HBC Nantes – Telekom Veszprem 32–28 (16–12)

Nantes: –

Veszprem: Andreas Nilsson 6