CL: Nantes ordnade knall mot Kiel

Viktor Hallgrimsson, Island. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Telekom Veszprem tappade sin första pinne för säsongen, dessutom i hemmaborgen när SC Magdeburg pressade på. FC Porto får leva med fem raka förluster, humöret är däremot på topp i HBC Nantes som rann ifrån THW Kiel med besked.

Kiel fick tydligt erfara att tabellen i mästarligan har börjat sätta sig och det är svårt att göra något åt topplagen. Att Karl Wallenius gjorde sin bästa CL-insats för zebralaget (sex mål) hjälpte inte bortalaget som fick släppa in 20 bollar bara fram till pausvilan.

Nantes regerade med fin skjuts från Kauldi Odriozola på högerkanten (sju mål). Viktor Gisli Hallgrimsson gjorde internationell debut i hemmafärgerna och såg till att få in Nantes på rätt väg tidigt i matchen.

Lomza Kielce malde ner RK Celje med tre bollar i en tät drabbning i Slovenien. Veszprem och Magdeburg överträffade det dramat med råge med delade poäng. Isländsk anfallsglädje genom Omar Inga Magnusson och Gisli Kristjansson var en del av nyckeln för Magdeburg.

Andreas Nilsson gav Veszprem ledning inför slutminuten med ett av sina fem mål, när stöttepelaren Rasmus Lauge hamnade på botbänken i nästa sekvens kunde Magdeburg komma ikapp på nytt genom Lukas Mertens.

Porto har det tufft i konkurrensen. Jack Thurins fem fullträffar var inte nog för att bryta mönstret med noll poäng, Jerry Tollbring var dessutom bäste blågule aktörer med nio visslande avslut i nät för GOG:s segergäng.

Champions League 27 oktober
Grupp A, FC Porto–GOG 26–33 (10–15)
Porto: Jack Thurin 5; GOG: Jerry Tollbring 9.
Telekom Veszprem–SC Magdeburg 35–35 (16–16)
Veszprem: Andreas Nilsson 5; Magdeburg: Daniel Pettersson 2.
Grupp B, RK Celje–Lomza Kielce 30–33 (16–17)
HBC Nantes–THW Kiel 38–30 (20–15)
Nantes: Linus Persson 3; Kiel: Karl Wallinius 6, Eric Johansson 4, Niclas Ekberg 2.