CL: Nantes och Barcelona till Final Four

HBC Nantes. Foto: David Vörös

HBC Nantes lyckades hålla ut mot Telekom Veszprem under torsdagens Champions League – och är nu klara för Final Four. FC Barcelona fick en mer bekväm resa till klubbhandbollens allra ädlaste finrum mot HC Meshkov Brest.

Nantes vann hemmamötet mot Veszprem med 32–28 och hade med det gett sig själva ett bra utgångsläge inför gårdagens retur. Trots en bra start och totalledning med sju mål efter elva minuter skulle Veszprem göra match av det hela. Ungrarna gick till halvtidsvila med en ledning på 18–15 och var där och då i allra högsta grad med i dubbelmötet.

En stark start på den andra halvleken av Nantes strandade däremot förhoppningarna och fransmännen kunde till sist hämta ut Final Four-biljetten efter att slutresultatet skrivits till 32–30 till Veszprem. En av Nantes allra viktigaste kuggar i matchen blev spanjoren David Balaguer med sina sex mål.

Glädjen efter klubbens andra Final Four-avancemang någonsin gick inte att gå miste om efter slutsignalen. Senaste och första gången var 2018, då Nantes förlorade i den helfranska finalen mot Montpellier HB.

I torsdagens andra Champions League-semifinal vann Barcelona bekvämt mot HC Meshkov Brest med 40–28 efter att också ha vunnit det första mötet (med 33–29). Danske Casper Mortensen blev matchens bästa målskytt med sina sju fullträffar. För spanjorernas del innebär avancemanget klubbens nionde Final Four.

Sedan tidigare är Ålborg och PSG klara för den maxade slutkampen som äger rum den 12 och 13 juni i Köln, vilket Handbollskanalen skrev om igår.