CL: Nantes klämde till Kiel

Valero Rivera, Spanien och HBC Nantes. Arkivbild. Foto: V Michel

Nantes triumf i Kiel överskuggade det mesta på CL-menyn. Det var klasskillnad i andra halvlek och det franska stjärnlaget rann ifrån det tyska med klaff på de flesta positionerna.

Nästan hela startuppställningen saknades. Ändå hade Nantes marginal till motståndet i stormatchen på bortaplan. Några av de lyckliga matchvinnarna var Emil Nielsen i målet och Valero Rivera med ruscher på kanten till tio fullträffar.

Kiel var långtifrån lika vältajmat och kunde inte hänga med efter paus. En sällsynt utklassning med zebralagen på förlorarsidan, dessutom vann Nantes för första gången över Kiel och jämnade till tabellen i grupp B.

Barca fick en till planerad överkörning mot Celje. Den tidigare Celjeliraren Blaz Janc vässar numera formen i blått, gult och rött och slog till sju gånger mot sina gamla bekanta.

Veszprem och Zagreb nådde båda SEHA-slutspelet och blev etta och fyra i Final Four för två veckor sedan. Det ungerska laget brukar vinna inbördes och tog för sig med bland annat egyptisk skottstyrka – Yahia Fathy Omar nätade sju gånger som bästa målgörare.

Barca, Veszprem och Ålborg är obesegrade efter två omgångar.

Champions League 24 september
grupp B, Barca–Celje 42–28 (21–14)
THW Kiel–HBC Nantes 27–35 (12–15)
Kiel: Niclas Ekberg 3
Telekom Veszprem–PPD Zagreb 37–25 (18–12)
Veszprem: Andreas Nilsson 3.