CL: Mycket blågult när tränarna tar ut årets lag

Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

När säsongen går in på upploppet börjar också nomineringarna till diverse all star-lag ticka in. Champions League väljer de absoluta stjärnspelarna i en omröstning, redan nu står det klart att en blågul trio var bäst i tränarnas ögon.

Totalt har 15 olika huvudtränare i årets Champions League gjort urvalet. Hampus Wanne på vänsterkanten och SG Flensburg-Handewitt var den allra mest populära spelaren med elva tränarröster. Niclas Ekberg på högerkanten fick tuffare konkurrens innan han klarade nålsögat och blev nominerad, enligt eurohandball.com.

Spelare och tränare från fyra lag – Barca, Flensburg, THW Kiel och Paris Saint-Germain kom med när coacherna fick säga sitt. Jim Gottfridsson var omöjlig att bortse ifrån och i nuvarande form kan playmakern uträtta ännu mer i dubbla ligor.

Gottfridsson slog sig i omgångens lag i Bundesliga två gånger om den gångna veckan. Med 34 mål och 26 assist var han dessutom månadens spelare i april när supportrarna fick välja. Om inte annat en bra uppladdning till CL-kvartsfinalerna som drar igång i veckan.

All-star team Champions League
Tränarnas val
Källa: Eurohandball.com
MV Niklas Landin, THW Kiel
H9 Dika Mem, Barca
H6 Niclas Ekberg, Kiel
M6 Ludovic Fabregas, Barca
M9 Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt
V9 Sander Sagosen, Kiel
V6 Hampus Wanne, Flensburg
Försvarare Thiagus Petrus, Barca
Ung spelare Dylan Nahi, Paris Saint-Germain
Tränare Xavier Pascual, Barca

Länk: WANNE AND LANDIN COACHES’ TOP PICKS