CL: Magdeburg tämjde Veszprem

Kay Smits, Nederländerna och SC Magdeburg.. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

SC Magdeburg fredade sin hemmaborg mot Telekom Veszprem i en stark avslutning med både fokus och lekfullhet. Oscar Bergendahls CL-start i den tyska klubblagströjan slutade med en imponerande 32–25-triumf.

Den näst sista gruppomgången gick i mål med att Magdeburg markerade sin vilka kring andraplatsen.

Det fanns också en svensk mittsex-duell där Andreas Nilsson tillhörde Veszprems bästa målskyttar med fem mål. Magdeburgs hastigt inkallade Bergendahl verkade dock i en betydligt bättre omgivning.

Magdeburg tog revansch på förra veckans uddamålsförlust när Kay Smits och Philip Weber tryckte till från var sin ytternioposition. Veszprem fick däremot ge upp förstatjing i jakten på ivägrusande Paris Saint-Germain och har tre raka segerlösa insatser i formraden.

PSG är den givna gruppettan och mosade Dinamo Bukarest med marginal. De rumänska gästerna stretade emot i 45 minuter men Elohim Prandi och Ferran Solés variation på högersidan blev omöjlig att stoppa i längden.

Tungviktsmötet i grupp B gav Pick Szeged en säkrad playoffplats. Hemmalaget fick elda på för att hämta in THW Kiel och var betydligt vassare i avgörande läge. Imanol Garciandia slutade som åttamålsskytt i vinnarlaget, där Roland Miklers räddningsprocent också stack ut.

Champions League 16 februari
Grupp A, SC Magdeburg–Telekom Veszprem 32–25 (16–15)
Magdeburg: Oscar Bergendahl 2; Veszprem: Andreas Nilsson 5.
Paris Saint-Germain–Dinamo Bukarest 33–26 (17–14)
Grupp B, Pick Szeged–THW Kiel 36–33 (14–17)
Kiel: Eric Johansson 1.