CL lördag: Mästerlig uppvisning från Barcelona – Kielce fick kämpa mot Brest

Kevin Möller. Foto (arkiv(: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Kevin Møller storspelade i målet, försvarskollegorna ställde upp och stängde igen totalt. Starten bakåt i andra halvlek tillsammans med allt Barcelona tog sig för med resolut tyngd i attackerna ordnade en ohotad förstaplats i gruppen och 34–26 mot Vardar.

Vuko Borozan vräkte in skotten och Ivan Cupic gjorde allt rätt från kanten. Det fick Vardar att hålla ångan uppe och behålla förhoppningarna med knappt pausunderläge i Blaugrana.

Från 16–15 ökade underhållningsvärdet påtagligt för försvarsivrare och hemmafans. Møller fick publiken att jubla för sina räddningar medan försvaret bara stod rätt och tog ner Vardars samtliga försök under en magisk period för hemmalaget.

Det var 7-0 under åtta minuter som stärkte Barcelonas ställning som titelkandidat och såg till att de spanska storstjärnorna behöll ensam ledning i grupp A.

Bästa målskytten, Casper Mortensen stack ut med åtta fullträffar i en kraftfull laginsats.

Vardar vände hemåt som fyra medan den svenska mästaren Kristianstad åtminstone kunde räkna ett resultat som gick den orangea vägen.

Kielce hade visserligen bekymmer, både att rycka och att stänga matchen mot Brest. I slutändan fick det vitryska laget erkänna sin sjätte raka förlust och delaktighet i den plötsliga tajta bottenstriden.

Brest har fyra poäng och Vardar hemma i nästa omgång för att hålla sig kvar bland slutspelslagen. Förlust där och segraren mellan Montpellier och Kristianstad (båda med tre poäng) kliver upp på sjätte plats.

Champions League, grupp A
FC Barcelona–RK Vardar 34–26 (16–15)
PGE Vive Kielce–Meshkov Brest 34–31 (17–16)