CL Lördag: Maktdemonstration från Kiel mot Vardar

Niklas Landin är ett frågetecken inför EM-premiären. Foto (arkiv): Petter Arvidson, Bildbyrån

RK Vardar vann Champions League i våras. THW Kiel var inte ens med i turneringen. Skilda världar i högsta mästarklass gällde i lördagsduellen där Vardar fick rejält med pisk i en sällsynt blek hemmaprestation.

Publiken på plats i häxkitteln i Skopje fick smått ofattbara och svårsmälta 4–16 att hantera halvvägs. Det som hänt på planen förklarade Kiel-krossen till viss del. Niklas Landin var magisk i målet, Domagoj Duvnjak och Hendrik Pekeler höll ångan uppe i offensiven med den allt tystare arenan som fond.

Om något gjorde Vardar ett tappert försök när 18–23 kom på tavlan efter drygt 45 minuter. Huvudpersonerna var snart tillbaka med suverän offensiv och ramstarkt försvar till 31–20.

Montpellier HB skuggade Kiel i tabellen och tog två poäng till med Kielce på den förlorarsidan.
Vänsternian Mohammed Soussi (sju mål) var het i det franska laget medan slovenen Blaz Janc fick svårt att bära Kielce i sviktande form.

Oavgjort i derbyduellen mellan Sporting Lissabon och Bidasoa Irun gör Sävehof till tabelletta efter fyra spelade matcher i grupp C. Snart halvvägs för de lägre seedade lagen, svenska mästaren har det spanska laget borta nästa vecka innan gruppspelet vänder.

Champions League 12 oktober
grupp A, Barcelona–Elverum 33–24
Elverum: Lukas Sandell 4
grupp B, Kielce–Montpellier 27–29
Montpellier: Fredric Pettersson 1.
Meshkov Brest–Motor Zaporozhye 33–31
Vardar–Kiel 20–31
Kiel: Niclas Ekberg 3, Lukas Nilsson 2.
grupp C, Tatran Presov–Sävehof 23–28
Sporting Lissabon–Bidasoa Irun 30–30
grupp D, Chekhovskie Medvedi–Dinamo Bukarest 20–30

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here