CL: Landin briljant i återkomsten – sänkte Kiel

THW Kiels danska målvakt Niklas Landin är nära titeln i Bundesliga. Foto: Sascha Klahn, Bildbyrån.

Niklas Landin har lämnat Kiel för Aalborg. Men när dansken kom tillbaka till sin gamla hemmabana för första gången svarade han för en utomjordisk insats. Med sina 19 räddningar (51%) var han starkt bidragande till Aalborgs 27–18-seger. 

Att Niklas Landin är en av historiens bästa målvakter råder det inget tvivel om. 34-åringen har spenderat de flesta av sina briljanta år i tyska Kiel, men inför säsongen återvände han hem till Danmark för spel i Aalborg.

När det då var dags att återvända till Wunderino Arena för första gången var det förmodligen tudelade känslor för hemmasupportrarna.

Kiel-supportrarna fick möjligheten att se sin gamla publikfavorit, men samtidigt var det just Landin som spikade igen i bortamålet och var en starkt bidragande faktor till att Aalborg till sist kunde springa ifrån och vinna med komfortabla 27–18.

Den gänglige målvakten släppte blott sex mål förbi sig i den första halvleken och låg på över 60 i räddningsprocent efter 30 minuter spel. En siffra som förvisso sjönk till 51 när slutsignalen gick, men Landin kunde alltså alltjämt fira två sköna poäng för sitt Aalborg.

Champions League 16 november: 

Kiel–Aalborg 18–27 (6–11)

Kiel: Niclas Ekberg 7, Eric Johansson 1.

Aalborg: Lukas Nilsson 3, Jack Thurin 1.

RK Zagreb–Kielce 22–22 (11–10)

Pick Szeged–Eurofarm Pelister 34–26 (18–19)