CL: Kristianstad plockade två poäng i Schweiz

Kristianstads Valter Chrintz. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Kristianstad spelade sin näst sista Champions League-match för säsongen under söndagskvällen. Schweiziska Kadetten Schaffenhausen stod för motståndet och fjärdeplatsen i grupp C stod på spel. Efter en match där lagen följdes åt genom tätt genom de 60 spelminuterna var det slutligen Kristianstad som plockade hem poängen efter resultatet 26-29. 

Det var en jämn start på söndagens match mellan Schaffenhausen och Kristianstad. Hemmalaget drog ifrån med ett par mål tio minuter in i matchen, men Kristianstad var ikapp igen när 20 spelminuter hade gått. Det schweiziska laget var dock det något starkare under de första 30 minuterna, och tog ledningen gång på gång efter det att Kristianstad kvitterat.

Halvtidsresultat 15-15

Den andra halvleken följde samma mönster som den första till en början. Med tio  minuter kvar tog dock Kristianstad ledningen för första gången, och därefter vände matchbilden något. Richard Kappelin storspelade i målet, Olafur Gudmunsson gjorde tre snabba mål för sitt Kristianstad, och med fyraminuter kvar ledde det svenska laget med tre bollar.

Ledningen höll sig matchen ut, och Kristianstad klättrar därför upp till en fjärdeplats i gruppen, och trots att endast en Champions League-match återstår för laget den här säsongen så har de senaste matcherna visat på ett betydligt stabilare Kristianstad än under inledningen.

Kristianstads sista CL-match spelas hemma mot Orlen Wisla Plock nu på onsdag.

Kadetten Schaffenhausen-Kristianstad 26-29 (15-15)

Mål, Kristianstad: Olafur Gudmunsson 8, Anton Halen 6, Viktor Hallen 5, Philip Henningsson 3, Adam Nyfjäll 2, Helge Freiman 2, Teitur Einarsson 2, Simon Birkefeldt 1.

Tabell >>

Matchinformation >>