CL: Kielce knockade Barca på nytt

Talant Dujsjebajev. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån.

Vive Kielce och Ålborg HB som tidigare visat att de kan rubba vilket storlag som helst vann på nytt under onsdagkvällen. PPD Zagreb hade en lite annan segerkänsla, två poäng för första gången på väldigt länge i Champions League var frukten av en urladdning mot Meshkov Brest.

Kielce tog sig innanför Barcas rustning för en vecka sedan. Att göra det två gånger om innebär att den polska mästaren verkligen blir att räkna med i Champions League säsongen ut. Efter åtta mål av Alex Dujsjebajev och en stark laginsats över hela linjen har Kielce tveklöst toppositionen i grupp B. Fem poäng före Barca som till och med kan falla till fjärde plats när veckans omgång är över.

Montpellier är ensam i toppen av grupp A via ett målkalas hemma mot Elverum HB. Karl Wallinius jobbade bra i poängfabriken till sex fullträffar, precis som Hugo Descat längst till vänster (elva mål) och argentinaren Lucas Moscariello (sex mål) inne på linjen. Elverum får repa mod som femma.

Bottenstriden gick klart i Zagrebs favör när kroaterna presenterade ovanlig vinnarvilja på Meshkov Brests bekostnad. Ålborg och Kiel ordnade ett sevärt och högklassigt toppmöte, där Nikolaj Læsø sköt hål på Niklas Landin och fick matchen att väga över för hemmalaget. Felix Claar och Lukas Sandell gjorde också sitt från distans medan Niclas Ekbergs sju mål bara kunde fila ner förlustsiffrorna.

Grupp A, Montpellier HB–Elverum 39–32 (19–16)
Montpellier: Karl Wallinius 6; Elverum: Eric Johansson 4, Niclas Fingren & Christopher Hedberg båda 1.
PPD Zagreb–Meshkov Brest 31–24 (14–14)
Ålborg HB–THW Kiel 35–33 (17–16)
Ålborg: Lukas Sandell 6, Felix Claar 4; Kiel: Niclas Ekberg 7
Grupp B, Vive Kielce–Barca 29–27 (14–16)