CL: Kiel vann med god marginal

Niclas Ekberg. Foto: Sascha Klahn, Bildbyrån.

Torsdagens tre CL-matcher hade alla solklara segrare. Elverum tog emot övermakten från Vive Kielce och var aldrig i närheten av vinst. THW Kiel besökte häxkitteln i Celje där det låga publiktrycket aldrig kunde ändra på bortalagets överkörning.

Efter tre omgångar, en hemmaförlust och full pott på resande fot är Kiel tillbaka på övre halvan i tabellen. Det blev aldrig särskilt spännande eller stämningsfullt i Celje, åtminstone inte sedan Kiel hämtat sig från dråpslaget med 1–6-underläge.

Niclas Ekberg nätade två gånger från strafflinjen och med tre spelmål. Kantspelaren skuggade Hendrik Pekeler som målbäst, mittsexan fick till sex mål och spädde på Kiels överlägsenhet, i synnerhet i andra halvlek.

Elverum stötte på patrull och 22 skott i mål var alldeles för lite för att rubba lagmaskinen Kielce. Bortalaget hade med sig både styrka och fart, bland elva målskyttar fick Nicolas Tournat till det bäst med fem fullträffar från linjen.

Josef Pujol (fem mål) var med i toppen för Elverum som fick uppleva säsongens första förlust i det internationella spelet.

Superrutinerade Aron Palmarsson styrde Barca mot en tydlig tvåpoängare i Nantes. Islänningen blixtrade både till med egna mål och levererade lysande passningar som luckrade upp hemmaförsvaret. Nantes hade hyfsat häng i paus innan Kevin Møller i Barcamålet kom in i zonen och stängde ner för vinnarlaget.

Champions League 1 oktober
grupp A, Elverum–Vive Kielce 22–31 (11–18)
Elverum: Josef Pujol 5, Niclas Fingren 3
grupp B, RK Celje–THW Kiel 24–35 (13–16)
Kiel: Niclas Ekberg 5
HBC Nantes–Barca 27–35 (15–18)