CL: Flensburg tappade poäng mot Meshkov Brest

Jim Gottfridsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Meshkov Brest har etablerat sig som ett topplag i CL-spelet. En pinne på bortaplan mot SG Flensburg-Handewitt kom ändå som en bonus för mästarlaget från Belarus.

Flensburg hade kommandot, utan det var särskilt tydligt med två måls ledning som paus före paus. Meshkov Brest svarade rejält med en vass högersida där Marko Panic och Maksim Baranau båda nådde sju mål.

Franz Semper i Flensburg fick sista ordet med en fullträff i slutsekunden. Den innebar 29 lika och en räddad poäng för hemmalaget.

Paris Saint-Germain tog en nödvändig seger via en vändning i andra halvlek mot Porto. Mikkel Hansen och Luka Karabatic betydde mycket i anfallen för vinnarlaget, dessutom hade PSG en avgörande keeper i Vincent Gerard.

Ålborg blixtrade till från början men räckte inte hela vägen mot Veszprem. Stjärngänget från Ungern fick ändra en hel del i uppställning och saknade sex storspelare. Vladimir Cupara mellan stolparna gick att lita på och vann till slut målvaktsmatchen, 22-13 i räddningar mot Mikael Aggefors.

Zagreb har numera sex raka förluster och led stort när Motor Zaporozhye snodde med sig två poäng. Ukrainalaget närmar sig å andra sidan slutspel efter att ha markerat mot de övriga lagen i bottenstriden.

Champions League 18 november
Grupp A, SG Flensburg-Handewitt–Meshkov Brest 29–29 (13–11)
Porto–Paris Saint-Germain 31–34 (16–12)
Grupp B, RK Zagreb–Motor Zaporozhye 23–24 (13–13)
Ålborg–Telekom Veszprem 27–33 (18–16)
Ålborg: Lukas Sandell 4, Felix Claar 3, Jonas Samuelsson 2; Veszprem: Andreas Nilsson 4.