Champions League: Spansk målvaktsduell i stormatchen

Gonzalo Perez de Vargas, FC Barcelona. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Gårdagens stormöte i Champions League var en klassisk målvaktsduell mellan två spanska kanonmålvakter: Barcelonas Gonzalo Perez de Vargas och Vardars Arpad Sterbik. Barcelona vann till slut med 29–28 och har fortfarande en liten chans på förstaplatsen i tabellen.

ANNONS

Perez de Vargas stod inledningsvis i mål för Spanien under EM, innan Barcelonamålvakten skadade sig och Spanien kallade in Sterbik. Målvaktslegendaren visade sedan klass i finalen mot Sverige och blev stor matchvinnare för den blivande EM-guldmedaljören.

I gårdagens CL-match handlade mycket om de båda spanska målvakterna. Båda stod för bra insatser, men till slut var Barcelona snäppet vassare än de regerande Champions League-mästarna och vann med 29–28.

– De var bättre än oss. Vi var riktigt bra i den första halvleken, men vi hade stora problem med (Wael) Jallouz, som spelade bra i första halvlek. I den andra hade vi alltid två eller tre mål upp och vi gjorde inte var bästa match, säger Vardars tränare Raul Gonzalez till Champions Leagues officiella hemsida.

Vardar leder fortfarande tabellen på 18 poäng medan Nantes (17) och Barcelona jagar (14).

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here