Champions League: Kiel illa ute efter ny förlust

Steffen Weinhold. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Många trodde nog att Kiels lite sämre säsong förra året skulle följas upp av en riktigt stark säsong i år. Så har det inte riktigt blivit och efter gårdagens hemmaförlust mot Celje är Kiel riktigt illa ute i gruppen.

ANNONS

Kiel vann visserligen tyska cupen förra året men annars märktes det att man gjort en rejäl generationsväxling. I år var tanken att de unga spelarna skulle vara lite bättre och mer redo för spel i både Bundesliga och Champions League. Tyvärr för Kiels del har det inte riktigt sett ut så, åtminstone inte så här några månader in på säsongen. Det är också uppenbart att saknaden av Domagoj Duvnjak är enorm.

Mot Celje var man länge i förarsätet, hade ledningen i halvtid och höll ledningen en bit in på den andra. Men Celje gav inte upp utan kom både ikapp och förbi och vann till slut med 29–26. Kiel ligger nu näst sist i gruppen och måste göra en riktigt stark avslutning om man ska gå vidare från gruppen.

Övriga matcher:

Ålborg – Kielce 30–34 (14–18)
Kielce maler på, även om Ålborg återigen stod upp bra mot ett riktigt starkt motstånd.

FC Barcelona – Rhein-Neckar Löwen 26–26 (13–13)
RNL:s andra match på två dagar och trots att Barcelona stod för motståndet lyckades man få med sig en poäng hem till Tyskland. Riktigt imponerande!

Metalurg Skopje – Montpellier 21–27 (14–16)
Efter en jämn första halvek var fransmännen helt överlägsna i den andra och vann till slut komfortabelt.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here