Champions League: Eric Johansson räddade oavgjort mot PSG i sista sekunden

Eric Johansson. Foto: Elverum Håndball

Elverum stod för en otrolig insats när de klarade oavgjort mot de franska giganterna i Paris Saint-Germain. Eric Johansson gjorde kvitteringsmålet med bara sekunder kvar efter att ha givit sitt lag ledningen två gånger under de sista två minuterna.

Det var euforisk stämning i Elverum-lägret efter Eric Johanssons kvittering i den sista sekunden inför en livlig norsk publik. Elverum klarade 30–30 i den första av två åttondelsfinaler mot Paris saint-Germain. Det franska storlaget ledde som mest med 5 bollar i början av den andra halvleken men Elverum kom igen och pressade fransmännen hela vägen.

Med fem minuter kvar gjorde Eric Johansson 27–26 med ett stenhårt hoppskott genom Yann Gentys händer och två minuter senare knorrade han läckert in 28–27 efter ett genombrott. Men PSG återtog ledningen och när aviga Luc Steins (som kommentatorn Martin Frändesjö jämförde med den gamla fotbollsstjärnan Chris Waddle) gjorde 29–30 återstod en minut av matchen. Elverums följande anfall sträckte sig över hela den resterande minuten och det var först med två sekunder kvar som en flygande Johansson – långt utifrån – drog dit kvitteringen till vänster om målvakten.

– Detta är det största någon norsk klubb har presterat i herrhandboll, sade mittnian Tobias Grøndahl till den norska tidningen VG efter matchen.

Eric Johansson gjorde 7 mål och 4 assist i matchen och Niclas Fingren, som framförallt spelade i försvaret, stod för en assist. Flest mål i matchen gjorde PSG:s Kamil Syprzak med 12 mål. Returen spelas i Paris den 7 april och vinnaren får möta THW Kiel i kvartsfinalen.

Elverum – Paris Saint Germain 30–30 (13–15)