Champions League: Elva mål för Ekberg

Niclas Ekberg. Foto: Vörös Dávid, Veszprém.

Det var en lyckad kväll i Champions League för flera svenskar. Niclas Ekberg stod för hela elva mål när hans Kiel vann den knepiga bortamatchen mot Meshkov Brest. Karl Wallinius och Eric Johansson gjorde tre mål vardera i sina debuter.

Niclas Ekberg stod för elva mål (fyra på straff) när THW Kiel besegrade belarusiska Meshkov Brest på bortaplan. Han gav Kiel en 3–2-ledning i den fjärde minuten och de tyska mästarna skulle hålla den ledningen matchen ut.

I Montpellier tog hemmalaget emot de ungerska mästarna Pick Szeged i en match som slutade oavgjort. Lucas Pellas och Karl Wallinius (båda med ett förflutet i Lugi) gjorde tre mål var. För Wallinius var det debut i Champions League-sammanhang.

En annan som gjorde debut var Eric Johansson, som även han gjorde tre mål när hans Elverum spelade oavgjort mot nordmakedonska HC Vardar.

I Zagreb vimlade det av svenskar när Aalborg kom på besök. Jesper Nielsen stod för en fin insats på mittsex, med fyra mål. Felix Claar och Lukas Sandell gjorde tre mål vardera, men utmärkte sig framförallt med sina fina framspelningar, fem assist för Claar och fyra för Sandell. Jonas Samuelsson fick speltid under matchens slutskede, men den som utmärkte sig mest var Mikael Aggefors, som räddade 41 % av skotten.

Champions League grupp A:

PPD Zagreb – Aalborg Håndbold 24–34 (14–18) (Nielsen 4, Claar 3, Sandell 3)

Elverum Handball – HC Vardar 1961 27–27 (13–13) (Johansson 3)

Montpellier Handball – SC Szeged 29–29 (14–15) (Pellas 3, Wallinius 3)

HC Meshkov Brest – THW Kiel 30–33 (15–18) (Ekberg 11)