Champions League: Claar främste målskytt när Aalborg vann

Felix Claar i Aalborg. Foto: Aalborg Håndbold

Det var toppen mot botten när fjärde omgången i grupp A drog i Champions League. Kiel kunde besegra Zagreb utan större problem medan Aalborgs match mot Meshkov Brest fick en dramatisk avslutning. 

Aalborg fick klara sig utan Mikael Aggefors i målet när de tog emot belarusiska Meshkov Brest i Champions League. Som vanligt var det svenska inslaget stort ändå när Aalborg spelar; med i laget fanns Felix Claar, Lukas Sandell och Jesper Nielsen. Dessutom dömdes matchen av de svenska OS-domarna Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic.

Lagen följdes åt under den första halvleken, som slutade 18–18. Det var först i den andra halvleken, när Felix Claar kunde sätta dit 25–24 i den 41:a minuten som Aalborg kunde påbörja ett litet ryck som slutade i ett tremålsöverläge (28–25) och skulle innebära skillnaden när slutresultatet 34–33 skrevs.

Nielsen gjorde som vanligt, brottades i mittförsvaret, drog på sig några utvisningar och gjorde ett par mål, Sandell hade svårt att komma till, men Felix Claar blev matchens bäste målskytt med åtta mål, tillsammans med Meshkov Brests Baptiste Bonnefond.

I Kiel var hemmalaget storfavoriter mot Zagreb och de tyska mästarna höll för trycket. Kiel var i förarsätet matchen igenom och från nio meter kunde de skjuta sig fram till en planenlig vinst. Harald Reinkind (8), Demagoj Duvnjak (7) och Sander sagosen (6) var Kiels främsta målskyttar. I Zagreb stod Filip Vistorop och Ivan Cupic för 6 mål vardera.

Därmed toppar Kiel och Aalborg sin grupp med 6 poäng, men med SC Szeged därefter på 5 poäng men med en match mindre spelad. Szeged möter Elverum imorgon.

THW Kiel – RK PPD Zagreb 36–28 (18–15) Ekberg 3 mål.

Aalborg Håndbold – HC Meshkov Brest 34–33 (18–18) Claar 8, Nielsen 3, Sandell 1.