Cañellas hoppas på ett tröttkört Rhein-Neckar Löwen

Joan Canellas, HC Vardar. Foto: www.seha-liga.com

Den spanske niometaren Joan Cañellas har stor respekt inför det kommande dubbelmötet med Rhein-Neckar Löwen i Champions League.

ANNONS

Handbollskanalen mötte upp den spanske stjärnan Joan Cañellas efter matchen mot Zagreb. En kamp Vardar vann enkelt:

– De gjorde bara 23 mål, det betyder att vårat försvar var riktigt bra och som vanligt vår målvakt. Han var briljant. När försvaret är bra och målvakten som idag så är det enkelt att vinna.

– Det är svårt att spela här. Förra säsongen gjorde vi en dålig andra halvlek som gjorde att vi förlorade, så därför var vi extra fokuserade idag.

– Nu har vi två tuffa matcher mot Rhein-Neckar Löwen och vi ville toppa tabellen inför det.

Vardar spelar nu match i SEHA League på tisdag hemma mot Dinamo Pancevo. En bris jämfört med Löwens uppladdning som innebär MT Melsungen borta på torsdag. Sedan möts Vardar och Löwen i Skopje på lördag.

”Skulle vilja säga att de är trötta”

På frågan vad som blir nycklar inför matchen säger Cañellas:

– De spelar väldigt bra. Jag skulle vilja säga att de är trötta, för de spelar väldigt många matcher, men jag vet inte – de är bra.

– De spelar väldigt mycket 7-mot-6 som de gjorde väldigt bra förra säsongen också. Vi kunde inte vinna mot dem på bortaplan för de spelade så hela matchen. Samma sak gjorde de mot Pick Szeged för någon vecka sedan. Så de är väldigt bra.

Joan Cañellas kan komma att få en nyckelroll själv i matchen som spets i Vardars framgångsrika 5-1-försvar. Kan han plocka bort Andy Schmid ur matchen? Hur påverkas det av 7-mot-6 från Löwens sida? Det blir inte bara en toppkamp mellan två av världens bästa lag utan också ett taktiskt spel på högsta nivå.

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here