Bronskampen: Kiel besegrar Magdeburg – Niclas Ekbergs sista match

THW Kiel. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Magdeburg och Kiel fick nöja sig med att spela om bronset efter gårdagens förluster. Kiel imponerade i den första halvleken och lyckades hålla undan Magdeburg ända till slutsignalen, vilket säkrade deras bronsmedalj. Det var även Niclas Ekbergs sista match i Kiel-tröjan.

Efter en kortare paus i början av matchen på grund av problem med vatten på planen, kunde spelet återupptas. Kiel tog snabbt revansch efter gårdagens insats och tog ledningen med 2–0. Niclas Ekberg tog stort ansvar och satte tre av Kiels fyra första mål. Därefter skrev Eric Johansson in sig i målprotokollet med fyra raka mål, vilket gav Kiel en tremålsledning.

I en kaotisk situation där flera spelare från båda lagen hoppade efter bollen, beslutade domarna efter videogranskning att ge Christian O’Sullivan rött kort. O’Sullivan fick även rött kort i gårdagens semifinal samt i både fjolårets semifinal och final. Detta förlänger norrmannens diskvalifikationsrekord, då han har fått rött kort i varje match i TruckScout24 EHF Final 4 som han har spelat, totalt fyra.

Magdeburg kom inte riktigt upp i nivå, vilket gav Kiel möjlighet att utöka sin ledning ytterligare. Tomas Mrkva stod för några räddningar i mål och Johansson var fortsatt effektiv framåt. I Magdeburg fick Sergey Hernandez Ferrer ingen vidare träff, vilket ledde till att Mikael Aggefors fick ta plats mellan stolparna. Kiel gick till pausvila med en niomålsledning, där Johansson var målbäst med sina sex kassar.

Halvtid: SC Magdeburg–THW Kiel 14–23

Sergey Hernandez Ferrer var återigen i målet för Magdeburg, och laget började successivt knappa in på Kiel. Efter tio minuters spel ledde Kiel med 25–19. Lagen följdes därefter åt men Kiel var fortsatt i en sexmålsledning.

Magdeburg vägrade ge upp, och Felix Claar tog ansvar i anfallet medan Hernandez Ferrer gjorde flera viktiga räddningar i försvaret. Eric Johansson drog på sig sin andra utvisning, vilket resulterade i ett straffkast för Magdeburg. Men Tomas Mrkva stod för en viktig räddning av straffen. Med tio minuter kvar ledde Kiel med 28–23, och trots ett tappert försök från Magdeburg att minska avståndet, höll Kiel sig relativt lugna och tillät aldrig motståndarna att komma närmare än tre mål. Oscar Bergendahl hade en möjlighet att krympa avståndet till två mål och sätta press på Kiel, men Tomas Mrkva gjorde en avgörande räddning.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Kiel var segrare. För Niclas Ekberg blev detta hans sista match i Kiel-tröjan, och han fick avsluta sin tid i den tyska klubben med en bronsmedalj.

Slutresultat: SC Magdeburg–THW Kiel 28–32