BOMB: 17-årige Mikael Helmersson med i Flensburgs trupp mot Barcelona

Mikael Helmersson i Flensburg-Handewitt. Foto: SG Flensburg-Handewitt / Ingrid Andersson-Jensens

Torsdagen bjuder på en hel del handboll. I Champions League väntar tungviktsmöten när Andreas Nilssons Veszprém tar emot Paris Saint Germain och svensklaget Flensburg tar emot Barcelona. I Flensburg finns en stor överraskning i truppen: det 17-årige svenska löftet Mikael Helmersson.

I går spelade champions League-lagen i grupp A sina matcher och i dag är det dags för grupp B. Flensburg-Handewitt tar emot de regerande mästarna från Barcelona och en lovande svensk ungdomsspelare får chansen i truppen. Det är den 17-årige vänsternian Mikael Helmersson, som har varit i Flenburgs ungdomsakademi under ett par år. Sedan tidigare har han meriter från U17-landslaget och nu kan han alltså få göra Champions League-debut mot självaste Barcelona.

I Flensburg är dessutom Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Anton Lindskog med i truppen.

Andreas Nilsson är vicekapten i Veszprém och laget vill utmana i Champions League. Förra säsongens andraplats i den inhemska ligan ger dem förmodligen extra tändvätska inför den stundande säsongen. Motståndarna PSG tog sig till Final Four förra säsongen men åkte ut mot Aalborg. Revanschlusta är att förvänta även här.

Mötena mellan Veszprém och Paris Saint Germain, och Flensburg och Barcelona, sticker ut som potentiella höjdare. Under den förra säsongen tog de fyra lagen de två topplaceringarna i respektive grupper, men den här säsongen har de alltså hamnat i samma grupp.

I Handbollsligan tar HK Malmö emot IFK Skövde. En prestigeladdad kamp är att vänta, då båda tippas bli utmanare till Sävehof om SM-guldet. Malmö fick nöja sig med en poäng mot ett tappert IFK Ystad i premiären. IFK Skövde imponerade stort mot Guif.

Tablån 16 september

Champions League
(18:45) C.S. Dinamo Bucuresti – Lomza Vive Kielce
(18:45) HC Motor – FC Porto
(18.45) Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain
(20:45) SG Flensburg-Handewitt – Barcelona
Alla matcherna sänds i Viaplay

Handbollsligan
(19:00) HK Malmö – IFK Skövde HK, direkt i C More

Bundesliga
(19:05) MT Melsungen – Füchse Berlin, direkt i Viaplay

LNH Division 1
(20:00) Saran Loiret – Creteil, Youtube