Barcelona fortsätter mot Europatoppen

Dika Mem. Foto: Bildbyrån

Barca är inte bara mesta mästare i den finaste Europacupen. Under eran med finalspel i Köln har spanjorerna haft flest guldfajter att se fram emot – och det blir en femte efter att stjärnorna monterat ner Paris Saint-Germain med 37–32.

Semifinalspelet satte igång med ett antal återbud att hantera. Däribland det svenska domarparet, Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik med ett positivt covid-19-test kort inpå matchstart.

Kroatiska Matija Gubica och Boris Milosevic fick ta över visselblåsandet. I Barca fick Aron Palmarsson lika sent klartecken efter knäinflammation och dundrade in lagets första mål som replik på Dainis Kristopans vänsterslägga.

Båda lagen kom snabbt till skott med skarpa avslut. Barcas tempospel rullade på med lite större finess än PSG:s lirkande överlämningar till rätt läge, Ändå var det franskt försprång med två bollar efter första kvarten.

Barca var snart tillbaka och attackerade bland annat med Luka Cindrics låga tyngdpunkt och Dika Mems skottkraft. Kevin Møller knep några bollar och Blaz Janc kunde utmana när niometerskollegorna dragit isär försvaret.

Som så ofta i storklubbshandbollen blev det målrikt, Møller i Barcamålet var dock så långt in i zonen det gick att vara i takt med prickskyttet.

Det spanska stjärnlaget fortsatte med sin tyngd från distans. Stundtals kom utmaningen från Mikkel Hansen men Barca hade fler alternativ och ordnade fart från den sista passningen.

När det började brännas, som 27–24 med 15 minuter kvar kunde Barca hålla emot med lägre felprocent och skickligare inhoppare som Timothey N´guessan med höga skottrörelser.

Det blev aldrig spännande till slut när den varierade anfallsarsenalen fick PSG att vika ner sig. Mem var bäst målmässigt med sina åtta fullträffar på ena planhalvan.

Dylan Nahi, 21 år ung, tog samma utmärkelse med nio mål i förlorarlaget men får först och främst hoppas att upprepa sin egen bedrift i matchen om tredje pris.

Barca–Paris Saint-Germain 37–32 (18–14)