Barcelona för starka för Flensburg

Barcelonas målvakt Gonzalo Pérez de Vargas. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN.

Den avslutande matchen i Champions League-gruppspelets första omgång bjöd på ett tungviktsmöte. Flensburg-Handewitt fick besök av ett stjärnspäckat Barcelona som visade spets när det behövdes.

De regerande Champions League-mästarna Barcelona gästade Flensburg-Handewitt i den inledande gruppspelsomgången. Jim Gottfridsson och Hampus Wanne startade i Flensburg och på bänken fanns Anton Lindskog och den svenska 17-åriga talangen Mikael Helmersson.

Barcelona var effektivast i inledningen, med Dika Mem, Luís Frade och Ali Zein i spetsen. De behöll den tidiga ledningen och var ett par mål upp under de första 20 minuterna. Försvaret störde Flensburgs rytm men Hampus Wanne tog tillvara på sina lägen och var säker från straffpunkten (fram till den 25:e minuten när han drog en straff över målet). Marius Steinhauser stod för ett par fina avslut och Mads Mensah utmanade, men missade en hel del. Flensburg saknade sina vänsterhänta nior och hade svårt att passera Barcelonas storväxta försvarare.

Melvyn Richardsson fick speltid med fem minuter kvar av halvleken och visade direkt vilken kapacitet han har. Efter 30 minuter hade gästerna skaffat sig ett tremålsöverläge, 10–13.

I inledningen av den andra halvleken visade de båda målvakterna klass. Benjamin Buric i Flensburg och Gonzalo Pérez de Vargas i Barcelona fick bra hjälp av försvaren, men stod för flera kvalificerade räddningar.

Jim Gottfridsson kom in ordentligt i matchen, gjorde ett par tidiga mål och kunde se till att ställningen var 15–16 efter 38 minuter. Flensburg hade flera lägen att kvittera men tog dem inte och tvingades till att ständigt jaga katalanernas försprång.

Med 12 minuter kvar och ställningen 17–19 tog ett något frustrerat Barcelona en timeout. Flensburgs försvar, med Simon Hald som klippa och tidigare nämnda Buric, hindrade Barcelona från att avgöra matchen och slutminuterna såg ut att kunna bli spännande.

Men Gonzalo Pérez de Vargas tillät inte Flensburg att göra match av det i slutfasen. Barcelona kunde spela av matchen under de sista fem minuterna och till slut vinna med fyra bollar. Matchen slutade 21–25.

Tidigare under kvällen tog Veszprem en viktig seger på hemmaplan mot Paris Saint-Germain, efter 10 mål av den egyptiska OS-stjärnan Yahia Omar. Andreas Nillson stod för två mål.

Champions League grupp B:

SG Flensburg-Handewitt – FC Barcelona 21–25 (10–13) (Wanne 6, Gottfridsson 3)

Veszprem KC – Paris Saint-Germain 34–31 (13–17) (Nilsson 2)

HC Motor Zaporozhye – FC Porto 30–27 (15–10)

CS Dinamo Bucuresti – KS Vive Kielce 32–29 (16–12)