Arpad Sterbik missar CL-finalen – Nagy och Karacic tveksamma

Igor Karacic, HC Vardar. Foto: Angela Grewe

Arpad Sterbik kommer inte att spela Champions League-finalen idag, rapporterar ungerska Veol. Målvaktens skada från semifinalen misstänks vara en bruten fot, vilket skulle sätta 39-åringen på sidlinjen ett bra tag framöver. Dessutom är pensionsklara Laszlo Nagy i Veszprem och Vardars Igor Karacic tveksamma till spel i finalen på grund av skador.

Det är många tunga pjäser som riskerar att missa den finaste matchen i Köln ikväll. För Veszprem är det Arpad Sterbik som definitivt inte kommer till spel på grund av sin skadade fot och Laszlo Nagy som fick en smäll på vänster axel i semifinalvinsten mot Kielce.

– Jag har inga bra nyheter, jag hörde ett knak i axeln och jag har kämpat med smärta sen dess, och jag känner att det blir värre, sa Nagy till Veol efter matchen igår.

Extra tråkigt skulle det vara om den väldiga högernian inte får äntra planen i sin sista match som spelare och det som skulle bli hans stora avslutningskoncert till handbollen. Vi hoppas på det bästa.

Även Vardar har skadebekymmer då lagets spelmotor Igor Karacic fick en smäll i supervändningen mot Barcelona. Den kroatiska stjärnan blev liggandes på golvet och höll sig för vänster ben innan han bars ut från planen av lagkamraterna Rogerio Moraes och Dainis Kristopans.

”Det ser inte bra”, berättade Vardars tränare Roberto Garcia Parrondo på presskonferensen efter matchen.