Argentinska storstjärnan Simonet skadad igen – borta två månader

Diego Simonet. Foto (arkiv): V Michel

Diego Simonet har inte haft en lyckosam säsong ur skadesynvinkel. Igår kom beskedet att bolltrollaren från Buenos Aires missar de två kommande månaderna på grund av en nygammal ischias-skada, skriver franska L’equipe.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Förra året stod Diego Simonet och bländande Handbollskanalens kamera med sitt breda, vita leende efter Montpelliers Champions Leauge-guld i Köln. Argentinaren hade varit sådär fantastiskt irriterande för motståndarförsvaret och utsågs till Final Fours MVP (Most Valuable Player).

I år har han bara spelat tio matcher.

Säsongen har hackats sönder av skadebekymmer för 29-åringen som kallas för ”Handbollens Messi” i Argentina. Dels missade stjärnan VM-spel i Sveriges grupp tidigare i år och han har även missat större delen av säsongen i Frankrike och i Europaspelet.

Och nu är det en nygammal slitningsskada i ischiasnerven (som går från ryggslutet ner till tårna), som tvingar mittnian till ny vila, rapporterar L’equipe. Han ådrog sig skadan i matchen mot Kielce i helgen där han tvingades lämna planen.

Simonet väntas bli borta i två månader till och missar därmed Montpelliers viktiga slutspurt i Champions League, där de försöker knipa slutspelsplatsen framför IFK Kristianstad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here