Andreas Nilsson målbäst när Veszprém tog stort kliv mot F4

Andreas NIlsson. Fotó: Dávid Vörös

Veszprém tog en mycket tung seger på bortaplan mot Flensburg-Handewitt i det första kvartsfinalmötet i Champions League. Målbäst blev Andreas Nilsson som hade lilla julafton.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

På förhand ett ovisst möte i Tyskland mellan Flensburg-Handewitt och Veszprém. Ett tyskt mästarlag som gjort en strålande säsong mot ett lite darrigt Veszprém som letat en stabil lägstanivå och en högre medelprestation. I FLENS-Arena släppte allt.

Efter 15-15 i paus seglade nämligen Veszprém iväg direkt i målprotokollet. Det blev snabbt 16-22 på resultattavlan och en småchockad hemmapublik kunde knappt tro sina ögon. Stora marginaler är något man gärna undviker till bortaresan i Ungern.

Veszprém spelade piggt och rörligt där en av deras X-factors hade sin dag. Petar Nenadic blandar sina prestationer men ikväll var han strålande bra. Andreas Nilsson blev bäste målskytt med 6 mål inne på linjen och det krävs ju liksom någon som styr upp ett bra spel och hittar in till pivot. Nenadic, till exempel.

De övriga svenskarna på planen, fyra till antalet i Flensburg hade det tufft. 1 mål på Gotte, 1 mål på Jeppsson och Wanne nollad. Tobias Karlsson var väl kanske bäst av de blågula men det var stundtals rätt svajigt bland lagkamraterna i försvaret.

Till slut alltså 22-28 i bortafavör för Veszprém och ett grymt läge inför hemmareturen den 4 maj i Ungern.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here