Ålborg skrinlägger planer på större arena

Gigantium i Ålborg förblir i nuvarande storlek ett tag till.

Ålborg HB och de styrande i den danska staden har ett gemensamt beslut om att öka åskådarkapaciteten i hemmaborgen Gigantium. Ett pressmeddelande från klubben konstaterar nu att samhällsutvecklingen tvingar byggprojektet på framtiden.

Ålborg HB låter höra om sig på hemmaplan och långt ut i Europaspelet med regelbunden succé i Champions League. Stora värvningar på väg in gör också att intresset lär öka för att följa matcherna på plats.

Under 2021 kom beslutet att den nuvarande kapaciteten i Gigantium skulle öka från 5 000 till 6 000 åskådare efter ombyggnation i arenan.

Högre stålpriser och brist på alternativa stålleverantörer gör att det ursprungliga beslutet kräver längre tid, enligt Ålborgs pressutskick.

– Kriget i Ukraina har inneburit att firmorna inte har kunnat möta stålpriserna från deras normala ryska och ukrainska leverantörer. Därmed fick vi inga offerter om att bygga läktaren, säger Jes Lunde på Ålborgs kommun i pressmeddelandet.

– Vi är självklart riktigt ledsna över att tvingats skjuta upp planerna om att öka åskådarkapaciteten på grund av det nuvarande världsläget, särskilt eftersom vi känner av ett stort intresse från hela den nordjylländska handbollspubliken, säger klubbdirektör Jan Larsen.