Ålborg nära skräll mot Kiel

Lukas Nilsson, THW Kiel. Foto: Ingrid Anderson Jensen

Ålborg var ytterst nära att skrälla borta mot Kiel men fick åka hem med noll poäng efter att det tyska storlaget vunnit med 27–26.

Kiel är visserligen otroligt formsvagt men Ålborg gjorde en riktig bra insats och höll jämna steg med Kiel matchen igenom. Ställningen i paus var 13–12 till Kiel och lagen fortsatte att följas åt i den andra halvleken.

Med sex sekunder kvar hade Ålborg chansen att kvittera då man var en man mer på plan och hade bollen sin ägo. Men något mål blev det inte och Kiel kunde pusta ut.

Glädjande för alla svenskar är att Niclas Ekbergs skada i helgen inte var värre än att han kunde spela igår. Tre mål blev det från den svenske landslagskaptenen, samma antal pangade Lukas Nilsson in.

I de två övriga Champions League-matcherna igår var det också väldigt jämnt och dramatiskt. Nantes–Rhein-Neckar Löwen slutade 26–26 efter att självaste Andy Schmid missat en straff i slutsekunden. Och mellan Dinamo Bukarest och Kadetten blev det rumänsk uddamålsseger, 29–28.