Aalborg utan chans – Barcelona CL-mästare

Aleix Gomez, FC Barcelona. Foto: Victor Salgado- FCB

Aalborg inledde starkt och gick upp till ledning med 5–2. Efter det var det Barcelonas match – den spanska storklubben vann med 36–23 och tog därmed hem guldet i Champions League.

Det blev en drömstart på matchen för Aalborg. Lukas Sandell och gänget gick fram till ledning med 5–2 och allt såg bra ut för danskarna. Men efter det väntade tyngre tider. Barcelona fick igång sitt försvarsspel och aggressiviteten och följsamheten gjorde att Felix Claar hade svårt att styra upp Aalborgs anfallsspel.

När Barcelona dessutom briljerade i offensiven med högt tempo, fina växlar och bra skytte var det oerhört svårt för Aalborg att få stopp. 5–2 blev till 5–8 och Aalborg tog timeout.

Inte blev det särskilt mycket bättre under fortsättningen. Barca spelade otroligt bra både framåt och bakåt medan Aalborg fick slita på alla sätt och vis. 16–11 i paus följdes av fortsatt dominans av Barcelona, framförallt tack vare ett ramstarkt försvarsspel.

Aalborg försökte, men räckte inte till mot ett Barcelona som därmed vann samtliga matcher de spelade under säsongen 2020–21. Titeln var klubbens nionde i Champions League.