Zsuzsanna Tomori ny i Vipers Kristiansand

Zsuszanna Tomori. Foto (arkiv): Sebastian Lamotte /BILDBYRÅN

Vipers Kristiansand har redan kopplat greppet om den norska ligan. Inför CL-premiären i helgen ansluter Zsuzsanna Tomori till niometerskedjan hos den regerande mästaren, konstaterar klubben på sin hemsida.

Vipers slog Follo HK klart i den tredje omgången, 32–21 under onsdagkvällen tog också fas ett av säsongen i mål. Från och med nu behöver laget alla jagar tävla på två fronter samtidigt. I sista stund har Kristiansand fått klart med ytterligare ett tillskott till det täta matchandet.

Zsuzsanna Tomori har massor av rutin från en ungersk topptillvaro, tre Champions League-triumfer med Györ och syntes senast i Siofok KC.

Något överraskande blev det Vipers som snappade upp den kontraktslösa 34-åringen med viss skadeproblematik i backspegeln. Tomori har skrivit på kontraktet över 2021/22.

– Jag har velat att spela utanför Ungern i många år och jag är väldigt glad att möjligheten uppenbarade sig i Vipers, säger hon till klubbens hemsida.

Tränaren Ole Gustav Gjekstad välkomnar Tomori till en central position i defensiven.

– ”Zsushi” är först og främst en spelare som tillför försvarskompetens, säger han till klubbens hemsida.

Vipers stöter på patrull direkt i den internationella premiären. Györ borta på lördag är första steget mot en försvarad titel i Champions League.

Länk: Vipers har signert Zsuzsanna Tomori