Ungerska ligan bäst – Sverige har goda chanser att avancera

Emma Fernis, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Ungerska ligan är fortfarande rankad etta bland ligorna på damsidan och det är kanske inte så konstigt eftersom det var den enda ligan som hade två lag i kvartsfinal i Champions League (FTC-Rail Cargo och Györi). Sverige ligger på tiondeplats, det skriver Eurohandball.

ANNONS

Ungerska ligan var högst rankad även förra säsongen och eftersom FTC Rail-Cargo gick till kvartsfinal i Champions League och Györi försvarade sin titel är det också logiskt att den ungerska ligan rankas som den bästa i Europa.

Ligorna som jagar är främst den rumänska samt den ryska. Där bakom ligger danska ligan fyra och den franska femma. Med tanke på hur de franska lagen satsar talar mycket för att franska ligan kommer att avancera ytterligare nästa säsong.

Sverige då? Jodå, Sverige ligger kvar på tiondeplatsen från förra året. Men det finns goda chanser att avancera nästa säsong eftersom den makedonska ligger på åttondeplats. Vardar har som bekant sluta satsa på sitt damlag och det lär påverka i framtiden.

Topp 10:
1. Ungern
2. Rumänien
3. Ryssland
4. Danmark
5. Frankrike
6. Norge
7. Tyskland
8. Makedonien
9. Montenegro
10. Sverige

LÄNK: HUNGARY STAY IN FIRST ON WOMEN’S EHF RANKING

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here