TV-söndag: CL-final och Bundesliga

Sofia Hvenfelt, spelar till vardags i SG BBM Bietigheim. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Uppstickaren SG BBM Bietigheim tar sig an Györi ETO KC i titelkampen när Champions League går i mål. Det gör också Bundesligaåret med SC Magdeburg som klar mästare och en del frågor kvar kring nedflyttningsstrecket.

Györ besegrade Vipers Kristiansand i kvartsfinalen och avfärdade Team Esbjerg i en tajt semi. De gröna supportrarna håller säkert de nyss nämnda lagen som tuffare än finalmotståndaren men SG BBM Bietigheim vill säkert ha ett ord med i laget när det är dags för final klockan 18.00.

Dessförinnan delas bronsmedaljen ut till antingen Esbjerg eller Metz HB, som försöker bryta sig ur besvikelsen från lördagsförlusterna.

Magdeburg återtar titeln från THW Kiel efter ett års utlåning och slutspurten hemma mot HSG Wetzlar.

Efter att HSV Hamburg, med vissa krav, återfått sin licens för 2024/25 är det strecket som gäller för nedflyttnings-diskussionen. Bergischer HC tog fram sitt yttersta och besegrade Füchse Berlin i näst sista omgången, nu är det SG Flensburg-Handewitt som måste betvingas för helt nödvändiga två pinnar.

Klart är att antingen Linus Arnesson, Peter Johannesson och Isak Perssons BHC eller Simon Jeppsson, Hampus Olsson och Jonathan Svenssons HC Erlangen följer med HBW Balingen-Weilstetten till 2. Bundesliga till hösten. Erlangen har två poäng mer och fem plusmål i utgångsläget.

Tablån 2 juni
Champions League

(15:00) Team Esbjerg–Metz HB
(18:00) Györi ETO KC–SG BBM Bietigheim
Matcherna sänds i Handbollsligan Live
Bundesliga 
(16:30) ThSV Eisenach– Füchse Berlin
(16:30) SC Magdeburg–HSG Wetzlar, direkt i V Sport 1
Matcherna sänds i Viaplay