Sävehof vidare i Champions League

Sävehof slog återigen polska Selgros Lublin och är därmed vidare i Champions League genom minst en tredjeplats i gruppen. I Main Round väntar sex nya tuffa matcher.

Sävehof kom till matchen med ett bra självförtroende efter sju raka vinster i Elitserien och vinst mot just Lublin på bortaplan för en vecka sedan. Trots den stora generationsväxlingen lyckas ändå Sävehof få ihop det och visa vart de hör hemma.

Lublin startade matchen bäst och gick upp till en 6-3 efter mycket fint anfallsspel. Dock höll sig ledningen inte länge då Sävehof jobbade sig in i matchen. Johanna Bundsen i mål började plocka bollarna och Julia Eriksson tog stort ansvar framåt.

Sävehof tog över matchen och gick upp till en tremålsledning i halvlek.

Lublin kom ut som ett annat lag i andra halvlek med mycket energi och tog ledningen med 18-17. Dock var Sävehof starkare över 60 minuter och kom igen och får nu fira ännu en bragd. Mycket stort grattis, säger vi till Sävehof som förgyller oss med ytterliggare sex bra europamatcher.

Närmast för Sävehof väntar Spårvägen på bortaplan i Elitserien och Budocnost i Champions League. Missa inte det!

Slutresultat: 27 – 24

Målskyttar

Sävehof: Julia Eriksson 8, Stine Lund Andreassen 6, Olivia Mellegård 5, Emma Ekenman-Fernis 2, Tilda Olsson 2, Louise Sand 2, Joanna Lindvall-Haggren 1, Linnea Pettersson 1

Lublin: Niedzwiedz 8, Gega 5, Mihdaliova 4, Da Silva Quintino 3, Rola 3, Repelewska 1