Sävehof utspelat efter noter – trots Bundsens storspel

Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

På förhand stod det klart att Bietigheim på bortaplan skulle vara en tuff nöt att knäcka för Sävehof. Slutresultatet 31–21 blev också ett bevis på detta – trots att Johanna Bundsen svarade för en heroisk insats i bortamålet. 

Sävehof kom till söndagens möte med Bietigheim med fyra raka förluster i ryggen. För tyskorna var läget det omvända och således kunde det egentligen bara sluta på ett sätt.

Hemmalaget blåste Sävehof av banan under den första akten och hade det inte varit för en storspelande Johanna Bundsen i bortamålet, kunde halvtidssiffrorna 16–7 varit ännu större. Dulfer, Smits och de andra hemmastjärnorna var helt enkelt numret för stora för Sävehof-spelarna, som inte hade någon chans att hänga med ett av Europas bästa lag för stunden.

Inför den andra akten var givetvis matchen i praktiken avgjord och under de avslutande 30 minuterna var känslan att Bietigheim slog av på takten. På så sätt undvek Sävehof de riktigt stora förlustssiffrorna. Men trots detta så var det aldrig nära att bli någon nerv i matchen och hemmalaget kunde hålla undan och vinna med komfortabla 30–21. Mest uppseendeväckande var att Bundsen i Sävehof-målet landade på 41 i räddningsprocent och var gästernas klart bästa spelare.

Resultatet innebär att Sävehof är kvar på jumboplatsen, efter noll poäng på fem matcher. Bietigheim i sin tur kliver upp i delad gruppledning med Györ, efter fem segrar på fem matcher.

Bietigheim–IK Sävehof 30–21 (16–7)

Sävehof: Olivia Mellegård 5, Thea Blomst 4, Thea Kylberg 4, Laura Jensen 3, Emma Mihailovic 2, Thea Stankiewicz 1, Elin Heikka 1, Stina Wiksfors 1.