Sävehof utan chans i Györ

Johanna Forsberg, bäst i Sävehof. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Motståndet var tuffast möjliga och det gick som det gick. IK Sävehof försvann snabbt ur segerdiskussionen men bad aldrig om ursäkt när respektingivande Györ inledde sin CL-kampanj med 35–23.

Utgångsläget var skilda världar. Györ-truppens medelålder är nästan 27, Sävehof sträcker sig knappt över 20 i snitt. De ungerska stjärnorna har tre raka titlar, Sävehof kammade noll under fjorårets gruppspel.

Mängder av möjligheter att stärka erfarenheten låg emellertid framför de svenska mästarna när de inledde Champions League i lejonkulan.

Györis offensiva försvar var en tidig nöt, Sävehof spelade sig till kantlägen men saknade spets i avsluten vilket innebar 5–0 på tavlan.

Bakåt fick gästerna hantera kraftfulla spelvändningar, Sofie Börjesson stack emellan med ett par räddningar men fick också vittja nät flera gånger när Kari Brattset härjade som värst inne på linjen.

De första bortamålen kom på retur (Linnea Pettersson) och kontring (Johanna Forsberg). Uppställt fick spelet komma så småningom. När den inledande tempochocken väl släppt var så nära som två mål ifrån giganten i slutskedet av första halvleken.

Györ rättade till sina problemområden och tryckte på igen med 17–11 i paus. Om inte förr gick tåget när hemmalaget fick träff med försvaret och Amandine Leynaud överlistade motståndarna i början av andra halvlek.

Avståndet sprang snabbt upp i tio bollar, vid slutsignalen skiljde tolv i fördel Györ. Johanna Forsberg och Trine Mortensen delade på titeln som bästa målskytt med fem var för bortalaget.

Sävehof fortsätter CL-spelet kommande helg hemma mot Krim från Slovenien.

Györi ETO KC–IK Sävehof 35–23 (17–11)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here