Sävehof kammade noll i CL-premiären

Nina Koppang. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

IK Sävehof är tillbaka i finrummet men fick ett väldigt varmt välkomnande av Debrecen som drog ifrån i CL-duellen. En tempoväxling mot slutet där försprånget definitivt krympte hörde till behållningen med Ungernresan för den svenska mästaren.

Senast, 2021/22 vann Sävehof blott tre av 14 matcher i gruppspelet. En liknande vansklig uppgift väntar under höst och vår om Partillelaget ska ha chansen på topp sex bland verkligt garvade konkurrenter.

Det var 14 svenska spelare som ställde upp på hallgolvet lördag kväll. Bara en tillhörde vinnarlaget. Elinore Johanssons Debrecen fick träff med bredd i anfallen medan Sävehof inte infriade lika många chanser.

Stella Huselius från kanten och Thea Blomst inne på linjen var bland de bättre i bortalaget. Allt i allt kom rycket när Debrecen gick fram till 30–22 (via 18–13 i paus) knappast förvånande.

Sävehof hade krafter kvar för att åtminstone hyfsa siffrorna rejält. Nina Koppang ökade träffprocenten och Huselius sprang in ett par bollar. Debrecen tvingades vakna ur dvalan och säkrade upp slutfasen till 32–29.

Nästa uppgift för Sävehof i gruppspelet blir Brest Bretagne hemma 16 september.

DVSC Schaeffler–IK Sävehof 32–29 (18–13)