Sävehof har klart med alla CL-motståndare

Rasmus Overby. Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

IK Sävehof kan lägga till Banik Most på listan med höstens CL-motstånd. Den tjeckiska mästaren drog längsta strået i kvalturneringen och vann den vakanta platsen i grupp D. – Det bästa laget som var med i helgen, säger Sävehoftränaren Rasmus Overby.

Fyra lag mötte upp i Baniks hemmahall för att nå igenom nålsögat. Från lägre rankade ligor är det svårt att nå finrummet, vilket bevisas av att det tog Banik Most sju inhemska titlar att slå sig in i Champions League.

I EHF-cupen stötte man på H65 Höör våren 2018, förlorade första matchen knappt efter sekunddrama och föll med tolv bollar i returen i gruppspelet.

Snart väntar CL-premiär för laget, med tjeckiska och slovakiska spelare på lönelistan, som avpolletterade Rocasa Gran Canaria i semfinalen.

Kastamonu Belediyesi med tidigare Kristianstadskytten Asli Iskit bjöd bättre motstånd med avancemanget i potten. På vägen fram hade Banik greppet med sex bollar med kvarten kvar. Plötslig press blev en ingrediens innan saken var klar med två mål till sist.

– De springer mycket. Deras målvakt och vänsternia stack ut och de spelar snabb handboll vilket kan vara svårt att möta. Men vi ska förbereda oss väl, säger Overby som hängde med på delar av kvalet från distans.

Banik Most sällar sig således till de 16 lagen i den främsta klubbturneringen. Det tjeckiska laget börjar borta i Slovenien mot Krim Ljubljana, tar emot giganten Györ hemma innan Sävehof väntar i månadsskiftet oktober/november.

Dubbelmötet då kan bli avgörande för om SM-guldvinnaren ska förbättra fjorårsresultatet och ta sig till mellanrundan efter jul. Inte för att Overby och adepterna skänkt det en tanke än.

– Vi tar en match i taget, börjar borta mot Györ som alla kommer att ha svårt mot. Banik Most är det sämsta laget av de tre, men det är en helt annan atmosfär att komma ner till Tjeckien och spela, säger tränaren till sist.

Kval till Champions League
Rocasa Gran Canaria–Banik Most 21–28
Kastamonu Belediyesi–Zork Jagodina 31–15
Rocasa Gran Canaria–Zork Jagodina 28–15
Final, 
Banik Most–Kastamonu Belediyesi 35–33

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here