Sävehof föll platt i sista Champions League-matchen

Sävehofs Ida Staxen Lagerbon. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån.

Sävehof tog emot franska Brest Bretagne i Partille Arena under söndagseftermiddagen för säsongens sista Champions League-match för Sävehofs del. Gästerna var favorittippade inför mötet – och de visade precis varför. Sävehof föll platt under framförallt den första halvleken, och fick slutligen se sig besegrade med 17–29.

Matchen startade helt okej för de gulsvarta Sävehofspelarna, men när de åkte på en måltorka på över 15 minuter i mitten av den första halvleken drog gästerna iväg ordentligt målmässigt och resultatet landade på 2-14 innan Sävehof fick in sitt tredje mål i matchen. Ett par snabba mål innan halvtidsvilan resulterade i att Sävehof slutligen gick in i halvtidsvilan med fem gjorda mål – och 17 insläppta.

Halvtidsresultat: 5 – 17

Den andra halvleken bjöd på ett bättre anfallsspel från hemmalagets sida, men avståndet uppåt var för stort för att ta igen. Trots ett oavgjort resultat i den andra halvleken (12-12) så var det alltså gästerna som var det överlägset starkare laget under matchen i sin helhet och som kunde ta med sig en betryggande seger in i tabellen.

IK Sävehof – Brest Bretagne Handboll: 17 – 29 (5 – 17)