Sammandrag och höjdpunkter från söndagens Champions League

Katrine Lunde. Foto: Fredrik Varfjell, Bildbyrån

Det spelades tre matcher igår i damernas Champions League-kvartsfinaler. I alla tre mötena var det bortalagen som fick med sig vinsten och ett gyllena utgångslägen inför returen nästa helg. 

Odense – Györ 28-29 (13-18) Höjdpunkter från matchen på EHFTV
Vi börjar i Danmark där Odense hade den tuffaste uppgiften för kvällen när man tog emot dubbla CL-mästarna från ungerska Györ. Och det var Györ som startade starkast.

I början av andra halvlek hade gästerna dragit ifrån med sju måls ledning och det såg nattsvart ut för Odense. Men hemmalaget stod för en kraftig upphämtning och ledde till och med i slutet med 27-26, där Ingvild Bakkerud stod för elva mål. Györ skulle dock gå segrande ur första mötet tack vare Stine Oftedal som klev fram och förde gästerna till 29-28.

Buducnost – Kristiansand Vipers 19-24 (8-10) Höjdpunkter från matchen på EHFTV
I sin första Champions League-kvart någonsin visade Vipers noll nervositet när man åkte till Montenegro och läxade upp Buducnost. Målvaktslegenden Katrine Lunde storspelade bakåt och stortalangen Henny Reistad målade framåt för norskorna som drog ifrån i halvtid till 10-8.

Ledningen utökades i andra halvlek och Kristiansand kan plocka med sig fem sköna mål att gå på inför hemmareturen på lördag.

Ferencvaros – Rostov-Don 26-29 (13-14) Höjdpunkter från matchen på EHFTV
Trots att Rostov saknar sin stora stjärna i Anna Vyakhireva så åkte laget till Ungern för att plocka isär Ferencvaros. Matchen stod och vägde av och till med ryskorna oftare i knapp ledning.

Men det var först de sista fem minuterna som segerrycket kom. Anna Sedoykina räddade några viktiga bollar och gästerna kunde försvinna iväg och vinna med 29-26. Ett fint utgångsläge inför returen i Ryssland.