Pressat läge i Champions League

Vipers tränare Ole Gustav Gjekstad. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/Bildbyrån.

Coronapandemin och de hårda restriktionerna har påverkat Vipers Kristiansands möjligheter att hävda sig i Champions League. Den norska klubben släpar efter i antal spelade matcher och kan få svårt att komma ifatt i spelschemat, skriver VG.

Senast i veckan fick Vipers hemmamatcher mot Ferencvaros och Metz strykas ur kalendern. Allt på grund av karantänreglerna i Norge där elitidrotten just nu står på paus.

Laget från Kristiansand har bara fått till sex matcher, medan övriga lag i gruppen synts i aktion mellan nio till elva gånger under CL-säsongen.

Planeringen blir allt mer tajt och det lutar åt en utlandsturné för att Vipers ska komma till spel.

Samtidigt närmar sig EHF:s deadline, den 14 februari ska gruppspelet med 14 omgångar vara färdigspelat.

– Det är omöjligt att få in våra åtta återstående matcher innan dess. Det är många X, Y, Z som ska passas in här. Vi försöker ordna allt på bästa sätt men jag tror inte att vi tar oss igenom de kommande två veckorna utan nya smittofall. En del får nog avgöras på EHF-kontoret till slut, säger klubbchefen Terje Marcussen till VG.

Uppgifter i flera medier pekar mot en hel del uppskjutna matcher kommer att avgöras som pappersprodukter via beslut hos EHF. Vipers Kristiansand har fyra segrar och två oavgjorda matcher vilket ger delad ledning tillsammans med Rostov-Don räknat i snittpoäng.

Ursprungsplanen är att topp två i de två grupperna avancerar direkt till kvartsfinal. Lag tre till sex får gå omvägen via play-in till slutspelet.

– EHF kommer att värdera hur de gör med matcher som inte kan spelas innan 14 februari. Jag har ingen aning om de lägger mest vikt vid att lag inte kan spela på grund av positiva tester eller att de norska myndigheterna har de tuffaste, men mest korrekta reglerna i hela Europa, säger Marcussen till VG.

Tabell, Champions League grupp A

#LagSpelade MatcherPoäng
1Rostov-Don915
2Metz HB1014
3Ferencvaros1112
4CSM Bukarest1011
5Vipers Kristiansand610
6Team Esbjerg118
7Krim Mercator115
8SG BBM Bietigheim103

Länk: VIPERS DRAR UTENLANDS FOR Å LØSE CHAMPIONS LEAGUE-KRISEN