Officiellt: Nora Mørk förstärker Vipers Kristiansand

Nora Mörk. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Sommarens stora transferknock blev helt klar under måndagen. Nora Mørk kan hjälpa Vipers Kristiansand och Norge närmare CL-tronen under 2020/21 med option på ytterligare ett år i hemlandets främsta klubb.

Vipers hemsida bekräftar övergången som varit allmän sanning i nästan en vecka. Mørk själv bidrar med information om vad klubbytet från CSM Bukarest handlar om.

– På grund av allvarlig sjukdom i min närmaste familj har jag beslutat mig för att flytta tillbaka till Norge, säger hon.

– Min familj är grunden är allt jag är och ny måste jag hem. För att kunna fortsätta med min idrott måste jag vara i en spelarmiljö med en tränare och klubb som har vilja, kompetens och ambitioner. Det har Vipers och därför var det ett enkelt val för mig, fortsätter Mørk.

Handbollsmässigt är 29-åringen klar för spel igen efter ännu en segsliten knäskada. I Kristiansand finns en högklassig miljö med idel landslagslirare hos klubben som tagit över i Norge efter Larviks ekonomiska smäll.

– Vipers är en klubb som har ambitioner som passar mig utmärkt. Det är en bred trupp med hög kvalitet och jag är helt säker på att Vipers har det som ska till för att nå Final Four och utmana de allra, allra bästa lagen i Europa, säger Mørk till klubbsajten.

Länk: Nora Mørk klar for Vipers