Officiellt: Moen lämnar Siofok – Dahl ersätter

Tor Odvar Moen. Foto: Vegard Wivestad Grött, Bildbyrån

Tor Odvar Moen har gjort stor succé som tränare i Siofok – men efter säsongen lämnar norrmannen den ungerska storklubben. Ersättare blir nuvarande assisterande tränaren Bent Dahl.

– Jag bad om ett möte med styrelsen där jag berättade att jag skulle vilja lämna på grund av familjeskäl. Det var ett väldigt svårt beslut att ta, men det handlar om personliga anledningar. Jag vill tacka klubben som låter mig lämna trots att jag har ett treårskontrakt. Jag förstår att mitt beslut sätter klubben i en svår situation, men att anställa Bent Dahl som huvudtränare är det bästa beslutet att ta, säger Tor Odvar Moen till klubbens hemsida.

Moen kom till Siofok 2018 och vann direkt EHF-cupen samt tog brons i den inhemska ligan. Säsongen var klubbens mest framgångsrika någonsin. Bent Dahl kom in som assisterande tränare samma säsong och kommer att ta över som huvudtränare från och med sommaren 2020.

– Jag kom till Siofok för ett år sedan och jag har varit väldigt lycklig och bekväm här sedan starten. Styrelsen erbjöd mig jobbet som huvudtränare och jag accepterade det med stor glädje, säger Bent Dahl till hemsidan.

LÄNK: Moen leaves at the end of the season, Dahl will be appointed as Head Coach