Odense Håndbold körde över IK Sävehof

Olivia Mellegård, IK Sävehof. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

En match som på förhand skulle bli otroligt tuff för Sävehof. Odense Håndbold var nivån bättre och satte nytt personligt målrekord.

Odense chockstartade och gjorde fem raka mål i matchens inledning. Sävehof hade svårt att komma förbi gästernas försvar. Däremot hade hemmalaget chansen att reducera flertalet gånger, men missade eller stoppades av Yara ten Holte. Sävehofs mållösa period tog slut efter åtta minuter när Thea Blomst hittade nätet.

Därefter gjorde Carmen Martín två raka mål och ställningen var 3–5. Gästerna tog dock kommandot och utökade sin ledning till 11–21 i paus. En liknade matchbild utspelade sig sedan under de avslutande 30 minuterna. Yara Ten Holte fortsatte imponera och Elma Halilcevic dundrade in mål. Hemmalaget hade aldrig någon rimlig chans att ta igen underläget ifrån den första halvleken.

Odense Håndbold satta ett nytt rekord för flest gjorda mål de någonsin gjort i en Chamapions League-match. Sävehofs förlustsvit fortsätter, men de kan få revansch redan nästa helg då lagen möts på nytt. Detta eftersom gruppspelet nu har nått halvvägs, vilket innebär att matchordningen vänds.

Slutresultat: IK Sävehof–Odense Håndbold 20–44 (11–21)

Målskyttar:
IK Sävehof: Thea Blomst 4, Carmen Martín 3, Olivia Mellegård 3, Thea Stankiewicz 2, Nina Koppang 2, Elin Ernelind 2, Emma Mihailovic 2, Stina Wiksfors 1 och Thea Kylberg 1.

Odense Håndbold: Elma Halilcevic 9, Andrea Aagot Hansen 6, Helena Elver 6, Maren Aardahl 4, Dione Housheer 4, Malin Aune 3, Ragnhild Valle Dahl 3, Nikita van der Vliet 3, Larissa Nüsser 2, Nina Dano 2, Mie Höjlund 1 och Sidsel Mejlvang 1.