Ny skalp av Sävehof i Champions League

Louise Sand, IK Sävehof. Foto: Viktor Ljungström

IK Sävehof tog i dag två viktiga poäng i Champions League-gruppspelet. En formidabel Johanna Bundsen i Sävehof-målet banade vägen för segern med 26-24 mot RK Krim från Slovenien. 

För en vecka sedan möttes lagen i Slovenien och då var det Krim som gick segrande ur mötet med 32-29. I dagens match på hemmaplan i Partille Arena var det upplagt för revansch och Sävehof tog tillvara på tillfället. Efter en jämn match med två storspelande målvakter i Johanna Bundsen och Misa Marincek vann Sävehof med två mål 26-24.

Trots segern var det en viss bitterhet i hemmalaget som hade chans att vinna med tre mål. En tremålsseger hade betytt att Sävehof ”skulle gå plus” mot Krim med fler gjorda bortamål. Om lagen hamnar på samma poäng när gruppspelet är färdigspelat betyder det är slovenska Krim avancerar till Main Round.

Den dagen – den sorgen, som man brukar säga… Vi väljer istället att fokusera på Sävehofs fina insats där man återigen visade att man kan slå topplag i Europa.

I Sävehof stod Johanna Bundsen för en riktigt bra match och det var hon som låg bakom hemmalagets ryck i den andra halvleken. Övriga spelare som stack ut var Louise Sand, Elin Hallagård Karlsson, Jamina Roberts och Ida Odén.

Sävehof spelar nästa match i Champions League på söndag den 13:e november. Då kommer topplaget Larvik på besök och det ska bli spännande att se om Sävehof kan prestera lika bra denna gången som senast när lagen möttes. Handbollskanalen hoppas på storpublik i Partille Arena.

IK Sävehof – RK Krim 26-24 (12-11)